De kunstenaar is het medium tussen zijn fantasie├źn en de rest van de wereld - Federico Fellini

Formaat - Kader - Kleuren

Welk formaat kies ik?

SchilderijenPlaatsen Tegen een lange smalle muur hang je best de een kleiner schilderijen op ooghoogte of iets daarboven. Dit zal mooier ogen dan een hoog smal schilderij. Een lage ruimte kan je meer hoogte geven door een reeks schilderijen vertikaal op te hangen. Als je een klein schilderij goed tot zijn recht wilt laten komen kan je het best in een omgeving ophangen met andere decoratieve elementen zoals kaarsen, lampen, site-table....

Een combinatie van verschillende schilderijen in dezelfde kleur kan een mooi geheel vormen.  Je mag gerust afwisselen met de afmeting en de vorm van de kaders. De kleur van de kaders hou je best in dezelfde tint. Best hang je het grootste schilderij eerst op en combineer je de andere er rondom.

Start to Art

Welke kader kies ik voor mijn schilderij?

Oude schilderijen geef je best een klassiek kader, moderne schilderijen geef je best een hedendaagse of geen kader. Een modern schilderij kan je ophangen in een klassiek en modern interieur. Je zorgt er best voor dat het schilderij in harmonie is met de omgeving. Deze harmonie kan je verkrijgen doordat de kleuren in het schilderij assorteren met de kleuren in het interieur. Een andere manier om harmonie te verkrijgen is een gelijkaardige sfeer creëren doordat de sfeer van het schilderij (uitbundig of sober) overeen komt met de sfeer van het interieur of door vergelijkbare geometrische verhoudingen. 

Kleuren

Kies de kleur van de muren in functie van het schilderij of je kies de kleur van het schilderij in functie van de kleur van de muren. Voor de muren, doen neutrale kleuren met een tikkeltje warmte het vaak het best. Schilderijen komen meestal beter tot zijn recht tegen krijtachtige matte tinten dan tegen harde lakverven. Een overeenkomst tussen een opvallend kleurelement in het kunstwerk en de muurkleur kan zorgen voor een speciaal effect.