Het kost menige kunstenaar veel tijd en moeite om zich de bekwaamheden te verwerven die men voor aangeboren houdt - Otto Weiss

Moderne Schilderijen

Wat is een modern schilderij

moderneschilderijenDe term Moderne Schilderijen staat dat los van de ouderdom van het werk. Het heeft betrekking op de inhoud van het werk en dat wat typisch is aan deze inhoud.  Moderne Schilderijen benadrukken het emotionele.

Moderne Schilderijen: Acrylverf Schilderijen

acrylverfschilderijenAcrylverf is een sneldrogende verf die bestaat uit een kleurend pigment met een bindmidel uit de acrylgroep. Acrylverf droogt sneller dan olieverf.  De kunstenaar moet  nooit erg lang wachten om de volgende laag aan te brengen.  Acrylverf kan aangebracht worden in dunne lagen. Dan krijgt men het effect zoals een aquarel,alleen kan hij na het drogen niet meer verwijderd worden. Meestal wordt acrylverf in dikke lagen aangebracht om zo te komen tot dikke pasteuze schilderijen. De hoogglans van olieverf ontbreekt bij acrylverf, maar die kan achteraf worden aangebracht door een glanzend vernis of door een speciaal glansmedium.

Moderne Schilderijen: Olieverf Schilderijen

olieverfschilderijenOlieverf is een mengsel van pigment, in de vorm van een zeer fijn gekleurd poeder, met als bindmiddel, een plantoordige drogende olie, meestal lijnolie. De lange droogtijd van olieverf heeft als voordeel dat de kleuren als ze eenmaal op doek aangebracht zijn nog kunnen bewerkt worden. De kleuren van olieverf zijn rijker dan bij andere verven en veranderen niet van kleur tijdens het drogen maar behouden hun rijke en helder tinten.

Moderne Schilderijen: Aquarellen

aquarellenAquarellen zijn schilderijen op basis van waterverf op een ondergrond van papier. De verf bestaat vrijwel alleen uit zuivere pigmenten, vermengd met arabische gom die zorgt voor de kleefkracht tussen de pigmentdeeltjes en het papier. De meeste aquarel schilders gebruiken geen wit. Het wit in een aquarel bestaat dan uit het onbeschilderde papier. Aquarelverf heeft een frisse, doorschijnende uitstraling. Omdat waterverf transparant is, is water de enige manier om de kleur lichter te maken. Het pigment wordt dan verdund. Aquarelverf kun je altijd weer oplossen met water en bijwerken.

Moderne Schilderijen: Schilderijen naar eigen idee

SchilderijNaarEigenIdeeBent u op zoek naar schilderijen naar eigen idee gemaakt?   Wilt u uw interieur modern inrichten met een werk dat perfect geïntegreerd is? Bij Start to Art kiest u zélf het formaat, de kleuren en de gewenste stijl aan de hand van verschillende voorbeelden. Uw idee wordt in onderling overleg creatief uitgewerkt tot een modern schilderij. Start to Art speelt in op de vraag naar moderne schilderwerken waarbij de koper zelf een inbreng kan hebben. De uitwerking en vormgeving wordt gespiegeld aan de persoonlijke wensen van de toekomstige eigenaar, zonder hierbij aan originaliteit in te boeten.

Moderne Schilderijen: Portret Schilderijen

portretschilderijen"Schilderij en portret" is gespecialiseerd in levensechte olieverfschilderijen naar wens. Kwaliteit is daarbij het belangrijkste kernwoord. Dat geldt zowel voor de keuze van onze ervaren schilders, de gebruikte materialen en de afwerking. De schilderijen zijn absoluut betaalbaar.

Werkwijze:

  • Je stuurt een foto of afbeelding door via mail
  • Er wordt een vrijblijvende offerte teruggemaild
  • Na akkoord en aanbetaling (25%), gaan ze aan de slag
  • Na 3 weken wordt er een foto doorgemaild van het schilderij
  • Wil je iets wijzigen, kan dat
  • Indien geen opmerkingen, word het schilderij na 6 weken thuis bezorgt of kan je het ophalen.

 

Moderne Schilderijen: Abstracte Portret Schilderijen

abstracte portret schilderijenWilt u eens iets anders en zoekt u abstracte schilderijen? Abstracte schilderijen geven een eigen weergave van het individu in een aparte sfeer.  Het portret zal er niet hetzelfde uitzien als de foto maar is herkenbaar door de houding en de vorm.